dijous, 6 d’agost de 2015

Valoració d'una traïció (ERO Indra) / Valoración de una traición (ERE Indra)

Valoració d'una traïció (ERE Indra)

 


Quan es comet una traïció tot traïdor intenta justificar-se. Quan la traïció és tan gran com per enviar al carrer a més de 1.000 persones almenys esperem que no ens prenguin per idiotes perquè, a més de venuts, seria com si ens donessin un cop de peu a la boca.
 

Poc han trigat a "vendre'ns la moto" els que han signat l'ERO a Indra, apel·lant al "mal menor" i ficant-nos por als treballadors amb "si això no es signa anava ser la fi del món". De passada ens han agraït als que hem sortit al carrer a dir que NO a l'ERO que els hàgim facilitat la feina. Això ja és passar-se de cinisme.
 

Amb una bonica taula de comparació intenten guiar-nos, com a nens ignorants, i ens diuen que ara entrem en el món de la piruleta i que a Indra vindran temps molt feliços plens d'unicorns i cotó de sucre i els acomiadats es van a dur molta pasta .
 

Llàstima que aquest castell de cartes s'enfonsi per aquestes simples raons:

 • No existia cap causa econòmica per acomiadar 1750 persones.
 • Si l'ERO no s'hagués signat l'empresa ho tindria més complicat per aplicar-lo i en els jutjats es tombaria, com així ha passat amb molts ERO que han acabat "sense acord".
 • 1750 persones aniran al carrer. Alguns que es diuen "un sindicat" consideren que aquesta és la seva tasca: facilitar acomiadaments.
 • Els diners que es portaran els acomiadats és menor al que es portarien amb un acomiadament improcedent.
 • No hi ha voluntarietat quan és l'empresa la que accepta o no les peticions. Simplement acceptarà als que ja anava a acomiadar.
 • S'obre la porta a més EROs, reduccions de sou i augments de jornades. Ara l'empresa té carta blanca per aplicar el que els sembli gràcies als sindicats signants.
 • Seguiran els acomiadaments. No seran objectius (que bonic els ha quedat en l'acord) sinó "improcedents". Exactament com l'empresa venia fent fins ara.
 • Durant any i mig l'empresa anirà finalitzant projectes i acomiadant a la gent "que els hi sobra". No són ximples, no.
 • No han parlat que per cada treballador els sindicats signants s'emporten una pasta amagades com a "despeses jurídiques".


I per rematar-ho, no ho sotmeten a referèndum perquè "és que l'empresa no vol", demostrant fins a quin nivell de submissió i poca vergonya són capaços d'arribar.

 

 Companys i companyes, ens han venut.

Valoración de una traición (ERE Indra)Cuando se comete una traición todo traidor intenta justificarse. Cuando la traición es tan grande como para mandar a la calle a más de 1000 personas al menos esperamos que no nos tomen por idiotas porque, además de vendidos, sería como si nos diesen una patada en la boca.
 

Poco han tardado en "vendernos la moto" quienes han firmado el ERE en Indra, apelando al "mal menor" y metiéndonos miedo a los trabajadores con "si esto no se firmaba iba a ser el fin del mundo". De paso nos han agradecido a los que hemos salido a la calle a decir que NO al ERE que les hayamos facilitado el trabajo. Eso ya es pasarse de cinismo.
 

Con una bonita tabla de comparación intentan guiarnos, como a niños ignorantes, y nos dicen que ahora entramos en el mundo de la piruleta y que en Indra vendrán tiempo muy felices llenos de unicornios y algodón de azúcar y los despedidos se van a llevar un pastón.
Lástima que ese castillo de naipes se desmorone por estas simples razones:.
 • No existía ninguna causa económica para despedir a 1750 personas.
 • Si el ERE no se hubiera firmado la empresa lo tendría más complicado para aplicarlo y en los juzgados se tumbaría, como así ha pasado con muchos EREs que han terminado "sin acuerdo".
 • 1750 personas se van a ir a la calle. Algunos que se dicen "un sindicato" consideran que esta es su labor: facilitar despidos.
 • El dinero que se llevarán los despedidos es menor al que se llevarían con un despido improcedente.
 • No hay voluntariedad cuando es la empresa la que acepta o no las peticiones. Simplemente aceptará a los que ya iba a despedir.
 • Se abre la puerta a más EREs, reducciones de sueldo y aumentos de jornadas. Ahora la empresa tiene carta blanca para aplicar lo que les parezca gracias a los sindicatos firmantes.
 • Seguirán los despidos. No serán objetivos(qué bonito les ha quedado en el acuerdo) sino "improcedentes". Exactamente como la empresa venía haciendo hasta ahora.
 • Durante año y medio la empresa va a ir finalizando proyectos y despidiendo a la gente "que sobre". No son tontos, no.
 • No han hablado que por cada trabajador los sindicatos firmantes se van a llevar una pasta escondiéndolo como "gastos jurídicos".


Y para rematarlo, no lo someten a referéndum porque 'es que la empresa no quiere', demostrando hasta qué nivel de sumisión y poca vergüenza son capaces de llegar.

 

 Compañeros y compañeras, nos han vendido.

2 comentaris :

 1. José Luís Ortíz Martín y Daniel Alzueta Curto, de Cgt, ¿han firmado el acuerdo?.

  ResponElimina
 2. No, CGT no ha firmado el acuerdo, pero en el documento de acuerdo aparecen como integrantes de la mesa.

  Es otra de las trampas de la empresa, las firmas no se sabe de quien son, porque no anexan también el documento de participantes asociados a la firma.

  En las actas había un documento anexo con el nombre y firma de cada participante, pero en el de acuerdo solo han puesto las firmas

  ResponElimina