dimecres, 18 de març de 2015

Nosaltres també estàvem al Parlament

Nosaltres també estàvem al Parlament


Nota d’urgència per la condemna de 8 companys/es de lluita.
 Cada dia es fa més evident que no cal que els presidents ni els ministres vesteixin de militar per estar en una dictadura. Els darrers dies el Senat ha aprovat les reformes del Codi Penal i de la Llei de Seguretat Ciutadana (Llei Mordassa). Avui, la repressió ha pujat un altre esgraó amb la sentència del Tribunal Suprem que revisa l’absolució inicial de 8 de les encasades per les protestes davant del Parlament de Catalunya (Aturem el Parlament) del dia 15 de juny de 2011 i les condemna a 3 anys de presó.

Caldrà llegir amb deteniment la sentència (que podeu trobar aquí). No obstant, en una valoració d’urgència, volem manifestar:
-          La revocació de l’absolució respon a una iniciativa de la Fiscalia, del Parlament de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya i de l’associació d’extrema dreta Manos Limpias. Quan els fets parlen per si sols, les paraules sobren.
-          El recurs a l’absolució inicial buscava perseguir la mobilització social en contra unes retallades i uns canvis legislatius adreçats a afavorir els interessos de les grans corporacions privades que especulen cada dia amb la nostra vida.
-          Tot apunta que novament el Tribunal Suprem s’ha plegat a les pressions del poder polític tot mostrant que és una fal·làcia la separació de poders que tant pregona el liberalisme.

Fem una crida a la nostra afiliació i al conjunt de la població a seguir totes les convocatòries dirigides a deixar sense efecte aquest nou cop repressiu que ens ataca a totes i a tots. Cal impedir els empresonaments, però també cal assenyalar sense embuts als i les responsables d’aquesta situació, que ocupen cadires al Parlament i a la Generalitat. Que recordin que no ho oblidem i que davant seu tenen un poble viu, dinàmic i organitzat. Només així evitarem que aquesta situació es torni a repetir.

Mentrestant, tota la solidaritat cap a les persones represaliades i tornem a dir de manera clara, inequívoca i ben forta que nosaltres també estàvem al Parlament, i que ho tornaríem a fer.
 
Secretariat Permanent.
Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya.

Nosotros también estábamos en el Parlamento


Nota de urgencia por la condena de 8 compañero/as de lucha.
 Cada día se hace más evidente que no es necesario que los presidentes ni los ministros vistan de militar para estar en una dictadura. Los últimos días el Senado ha aprobado las reformas del Código Penal y de la Ley de Seguridad Ciudadana (Ley Mordaza). Hoy, la represión ha subido otro escalón con la sentencia del Tribunal Supremo que revisa la absolución inicial de 8 de las encausadas por las protestas ante el Parlamento de Cataluña (Aturem el Parlament) del día 15 de junio de 2011 y las condena a 3 años de prisión.

Habrá que leer con detenimiento la sentencia
(que podeis encontrar aquí). No obstante, en una valoración de urgencia, queremos manifestar:
- La revocación de la absolución responde a una iniciativa de la Fiscalía, del Parlamento de Cataluña, de la Generalitat de Catalunya y de la asociación de extrema derecha Manos Limpias. Cuando los hechos hablan por sí solos, las palabras sobran.
- El recurso a la absolución inicial buscaba perseguir la movilización social en contra unos recortes y unos cambios legislativos dirigidos a favorecer los intereses de las grandes corporaciones privadas que especulan cada día con nuestra vida.
- Todo apunta a que nuevamente el Tribunal Supremo se ha plegado a las presiones del poder político mostrando que es una falacia la separación de poderes que tanto pregona el liberalismo.

Llamamos a nuestra afiliación y al conjunto de la población a seguir todas las convocatorias dirigidas a dejar sin efecto este nuevo golpe represivo que nos ataca a todas ya todos. Hay que impedir los encarcelamientos, pero también hay que señalar sin rodeos a los y las responsables de esta situación, que ocupan sillas en el Parlamento y en la Generalitat. Que recuerden que no lo olvidamos y que ante si tienen un pueblo vivo, dinámico y organizado. Sólo así evitaremos que esta situación se vuelva a repetir.

Mientras tanto, toda la solidaridad hacia las personas represaliadas y volvemos a decir de manera clara, inequívoca y bien fuerte que nosotros también estábamos en el Parlamento, y que lo volveríamos a hacer.


Secretariado Permanente.
Confederación General del Trabajo (CGT) de Cataluña.

1 comentari :

  1. carteles nuevos del jira, a cada cual más bonito. un foro o un algo para comentar la actualidad con los compañeros,no?

    ResponElimina